23 Nisan Neden Önemlidir?

23 Nisan: Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği  anlamlı bir gün. Çocukları “milletin geleceği” olarak gören Atatürk, çocuklara karşı duyduğu büyük sevgi ve derin inancı tarihe geçen sözleriyle birçok kez dile getirmesiyle biliniyor:

 

"Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır."

 

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

 

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

 

Böylece bu özel tarih, çocukların geleceğimizi şekillendirecek olan bireyler olduğunu hatırlatıyor bize. 



Ebeveynlerin Rolü

 

Atatürk aynı zamanda ebeveynlere de çocuklarını her şekilde desteklemeleri konusunda tavsiyede bulunuyor:

 

“Gelecek için hazırlanan vatan evlatlarına, hiçbir güçlük karşısında yılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim gören çocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminin tamamlanması için hiçbir fedakarlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim.” 

 

Atatürk’e göre çocukların büyüme serüveni, yetişkinlik dönemlerinde ülkemizin ve dünyanın geleceğini inşa etmelerine olanak sağlamalı. Bu yolculukta çocukların en çok yanında olan ebeveynlere elbette büyük bir rol düşüyor.

 

Ebeveynler hatırlamalıdır ki çocukları doğru bir şekilde yetiştirmek, onlara sadece bilgi ve beceri kazandırmakla sınırlı değildir. Onları gerçekten anlamak, duygularını ve düşüncelerini önemsemek, iç dünyalarını keşfetmeleri için güvenli bir ortam sağlamak da kritik öneme sahiptir. Onlara sadece doğru olanı yapmalarını değil, aynı zamanda kendi doğrularını bulmaları için cesaret ve özgüven aşılamak da ebeveynlerin görevlerinden biridir.

 

Ebeveynler, çocukları kendilerini keşfetmeleri için çeşitli deneyimler yaşamalarına teşvik etmeliler. Sanat, spor, bilim, müzik gibi farklı alanlarda deneyimler yaşamalarını desteklemek, çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacaktır. Her çocuğun farklı bir hikayesi, farklı bir potansiyeli vardır ve ebeveynler bu potansiyeli ortaya çıkarmaları için onlara rehberlik edecek en güvenilir yetişkinlerdir.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların özel olduğunu ve onların mutluluğunun, başarısının ve geleceğinin ne kadar değerli olduğunu hatırlamamıza olanak sağlayan bir gün. Bu anlamlı günde, çocukların gülen yüzlerine şahit olmak ve onların hayallerine ortak olmak, en büyük mutluluğumuzdur. 




Çocukları doğru yönlendirerek, onların büyüme serüvenlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirerek, Atatürk'ün hayal ettiği gibi bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayabiliriz. Hipokid olarak çocuklara kendilerini keşfetmeleri için birbirinden çeşitli aktiviteleri bir platformda topluyoruz. Böylece çocukların hayat serüveninde onları desteklemek isteyen ebeveynlerinin her anlamda yanında olup işlerini kolaylaştırıyoruz. Geleceğimizin mimarı olan çocuklara rehberlik etmekten çok mutlu ve gururluyuz. 



23 Nisan'ı coşkuyla kutlarken, çocukların sevgisi ve umuduyla dolu bir geleceğe doğru yürüdüğümüzü hatırlayalım. Onların yanında olduğumuzu, onları desteklediğimizi ve onlara güvendiğimizi hissettirelim. Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapalım çünkü onlar bizim en değerli varlıklarımız ve en büyük umudumuzdur.





Yazar: 

Bilge Camuzcu (Boğaziçi Üniversitesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü)

  • Salı 16 Nis 2024
  • 39

Blogda Arama

Popüler Bloglar

23 Nisan Neden Önemlidir? Oku

23 Nisan Neden Önemlidir?

Salı 16 Nis 2024
Çocuklarda Tasarım Odaklı Düşünme ve Faydaları Oku

Çocuklarda Tasarım Odaklı Düşünme ve Faydaları

Salı 09 Nis 2024
Çocukları Cinsel İstismardan Koruma Yolları Oku

Çocukları Cinsel İstismardan Koruma Yolları

Salı 02 Nis 2024
Açık Havada Çocuğunuzla Yapabileceğiniz 4 Aktivite Oku

Açık Havada Çocuğunuzla Yapabileceğiniz 4 Aktivite

Salı 26 Mar 2024