Çocuklar için Felsefe (P4C) Atölyesi - Sorumluluk Bilinci

mervehan uyanik

Kategoriler: Felsefe
Yaş Grubu: 7 yaş - 10 yaş
Format: Çevrimiçi Canlı

Çocuklar için Felsefe (P4C) Atölyesi - Sorumluluk Bilinci

mervehan uyanik

Kategoriler: Felsefe
Yaş Grubu: 7 yaş - 10 yaş
Format: Çevrimiçi Canlı

Cumartesi 03 Haz 2023
14:00 - 15:00
Rezervasyona kapatıldı

Hakkında

Neden Sorumluluk Atölyesi?

Çocuklar "şunu yapmazsan bu olur" şeklinde uyarılarla bir şeyi zorlamak, bir nevi tehditten öte bir davranış değildir. Çocuğun sınıfta kalma korkusuyla ders çalışması, çürük korkusuyla dişlerini fırçalaması öncelikli olarak bu davranışların uzun soluklu olmasını engellemekle birlikte çocuk üzerinde strese sebep olur. Çocukların kendi kararlarını kendileri vermeleri ve aldıkları kararların sorumluluklarını da üzerlerine almaları önemlidir. Bu sadece çocukluklarında aldıkları kararları etkilemez, yetişkin olduklarında da özgüvenli ve doğru kararlar almalarına yardımcı olur. Çocuklarınız bir konuda dikiş tutturmakta zorlanıyorsa, o konunun siz istediğiniz için yapılması gerektiğini değil çocuğun kendisi için yapılması gerektiğini çocuğun kendi kendine keşfetmesine izin verin.

Neden P4C?

Çocuklar için Felsefe çocuklara felsefe tarihi öğretme amacı gütmez. Çocuklar için Felsefe çocuklara farklı kavramları tartışma imkanı tanır; bu yolla çocuklar kendi doğrularını bulurlar.
Aynı zamanda tartışma ortamını deneyimleyen çocuklar, farklı görüşleri dinleme alışkanlığı kazanırlar ve düşünce farklılıklarına saygı göstermeyi öğrenirler.
Düşüncelerini doğru bir şekilde dile getirme çabası çocuklarda iletişim becerisini de güçlendirir.

Nasıl Hazırlanmalı:

Telefon, tablet veya bilgisayarınızla bu atölyeye dilediğiniz her yerden katılabilirsiniz.

İptal politikası:

İptal Edilemez

İş Ortağı

Fikir İşleri, çocuklara yaratıcı düşünme, sorgulama ve kendi bakış açılarını geliştirme alışkanlığı kazandırma amacı olan Çocuklar için Felsefe (P4C) başta olmak üzere farklı yaklaşımların uygulamaları hakkında ebeveynleri ve öğretmenleri bilgilendirmek ve çocuklar...

Yorum

Bu aktivite için henüz yorum yapılmamış.
Cumartesi 03 Haz 2023
14:00 - 15:00
Rezervasyona kapatıldı